ГоловнаЕкономікаБізнес

Петиція за скасування розмитнення авто набрала 25 тисяч підписів

Українці зажадали дешевих іномарок

Петиція за скасування розмитнення авто набрала 25 тисяч підписів
Фото: sia-motorshow.com.ua

Під петицією з вимогою скасувати розмитнення і акцизний податок на імпорт автомобілів підписалися понад 25 тисяч осіб, і, згідно з законом "Про звернення громадян", її передадуть на розгляд президенту.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Автомобільна петиція стала другою серед тих, які набрали для цього потрібну кількість голосів. Наприкінці минулого тижня 25 тисяч голосів отримала петиція з вимогою дозволити носіння зброї.

Розгляд петиції президентом, втім, не означає, що її реалізують. Як зазначає заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків, петиція - це "не інструкція до виконання, це не однозначно «так» чи «ні» - це початок демократичного обговорення для знаходження рішення".

Після того, як петиція збирає достатню кількість підписів, її протягом трьох днів перевіряють на предмет відсутності накручування голосів. Після цього у президента є десять днів на її розгляд.

Нагадаємо, що автомобільний ринок України знаходиться у глибокій кризі. Виробництво машин всередині країни за минулі роки впало до мінімуму, а імпортні автомобілі різко подорожчали у зв'язку з девальвацією гривні. При цьому імпорт обкладено цілою низкою податків, у тому числі імпортним податком і спеціальним митом, які мають припинити дію до початку наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram