ГоловнаЕкономікаБізнес

У Вінниці показали перероблений зі старої "Татри" трамвай

Модернізований вагон має кондиціонер, Wi-Fi і відеокамеру

У четвер у Вінниці відбулася презентація першого сучасного трамвая, який зробила Вінницька транспортна компанія зі старого вагона "Татра" КТ4 SU.

Як повідомляє прес-служба міськради, вагон має новий дизайн, в ньому є кондиціонер, світлодіодне освітлення, Wi-Fi, відеокамери (у тому числі замість дзеркал). За словами градоначальника Сергія Моргунова, цей вагон вийде на вулиці у жовтні.

Він пояснив, що за останні роки місто повністю оновило трамвайний парк завдяки отриманим безкоштовно швейцарським трамваям б/в. "Але ми розуміємо, що прийде час, і ці трамваї треба буде ремонтувати, їхній гарантійний термін - 10 років. Водночас у нас залишився досить великий парк старих чеських трамваїв КТ4, і Микола Форманюк (директор ВТК) запропонував за програмою капітально-відновлювального ремонту зробити реконструкцію такого трамвая, надавши йому новий вигляд", - сказав Моргунов.

Вартість такого модернізованого трамвая становить лише 3,6 млн гривень, тоді як новий трамвай - від 26 млн до 50 млн гривень.

Вузькоколійна система електричного трамваю у Вінниці існує з 1913 року.

Нагадаємо, київська влада веде переговори про придбання трамваїв виробництва польської машинобудівної групи Pesa (Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram