ГоловнаЕкономікаБізнес

"Аерофлот" придбає головного конкурента за 1 рубль

Другу в Росії авіакомпанію довелося рятувати державі

"Аерофлот" придбає головного конкурента за 1 рубль
Фото: transaero.ru

Російська авіакомпанія "Аерофлот" купить другу авіакомпанію РФ "Трансаеро" лише за один рубль. Про це повідомило "Интерфакс" джерело, знайоме з деталями операції, що готується.

Про те, що "Аерофлот" збирається придбати "Трансаеро", повідомили джерела в уряді і близькі до "Аерофлоту" відразу декільком російським ЗМІ. Рішення ухвалили у вівторок на нараді під керівництвом першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова.

Угода проводиться "в інтересах подальшого розвитку цивільної авіації та створення однієї з найбільших у світі авіатранспортних груп". "Акціонери "Трансаеро" розраховують, що цей захід сприятиме інтересам пасажирів, працівників і партнерів авіапідприємства", - йдеться у повідомленні авіаперевізника.

Представник "Аерофлоту" також підтвердив, що компанія планує придбати акції "Трансаеро". "Діяльність "Трансаеро" реструктуризують та інтегрують на операційному рівні", - зазначив співрозмовник агентства.

Російський "Аерофлот" є державною авіакомпанією. Основні власники "Трансаеро" - Ольга та Олександр Плешакови. Як зазначають "Ведомости", авіакомпанія знаходиться у важкому фінансовому становищі, вона накопичила боргів майже на 65 млрд рублів (близько мільярда доларів) за прибутку до вирахування податків у 7,5 млрд рублів (приблизно 110 млн доларів).

Нагадаємо, минулого року повідомлялося, що авіакомпанія Virgin Australia, заснована британським мільярдером Річардом Бренсоном, викупила лоукостер Tigerair Australia за один австралійський долар, або приблизно 88 американських центів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram