ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затверджуватиме будпроекти від 400 млн грн

Кабінет Міністрів збільшив кошторисну вартість проектів будівництва

Кабмін затверджуватиме будпроекти від 400 млн грн

Кабінет Міністрів збільшив кошторисну вартість проектів будівництва, які мають затверджуватися урядом, до 400 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

"Передбачається зменшення кількості проектів будівництва, які будуть затверджуватися Кабінетом Міністрів шляхом збільшення кошторисної вартості до 400 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Раніше кошторисна вартість для проектів, які повинні отримати затвердження Кабміну, становила 100 млн гривень.

Також передбачено, що експертиза кошторисної частини проектів будівництва об'єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, буде обов'язковою лише у разі, якщо їх кошторисна вартість перевищує 300 тис. гривень.

Раніше Мінрегіонбуд збільшив опосередковану вартість спорудження 1 кв. м житла в Україні в середньому на 4,04%, або 287 гривень, до 7389 гривень (з урахуванням ПДВ).

Нагадаємо, станом на 17 липня, обсяги виконання будівельних робіт скоротилися на 23,9% (червень до червня), тоді як місяць перед тим ситуація була набагато гірша - темпи спаду становили 31,7%. Порівняно з травнем будівництво зросло на 3,6%. За шість місяців спад становить 28,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram