ГоловнаЕкономікаДержава

Дорожники відремонтували 40 кілометрів траси Львів - Івано-Франківськ

Один кілометр дороги обходиться в 5 мільйонів гривень

Дорожники відремонтували 40 кілометрів траси Львів - Івано-Франківськ
архивное фото
Фото: avtodor.vn.ua

Ремонтні роботи на автодорозі Н-09 Львів-Івано-Франківськ виконані на 30%. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який сьогодні перебуває з робочим візитом у Львівській області.

"Це практично будівництво 130 кілометрів нової дороги. Вже завершено 40 кілометрів", - цитує прем'єра прес-служба уряду.

За його словами, кілометр траси обходиться в 5 млн гривень. "Виявляється, якщо проводити прозорі тендери, відразу вартість одного кілометра дуже дешевшає. Коли кілька років курс долара був 5 гривень, кілометр дороги коштував 5 млн гривень. Мільйон доларів і зараз так само 5 млн гривень, хоча курс інший", - зазначив він.

При цьому Яценюк підкреслив, що для того, щоб в країні були якісні дороги, потрібно повністю міняти дорожнє господарство. Реформу "Укравтодору" вже розпочато, зазначив прем'єр, і тепер потрібно міняти порядок фінансування ремонтних робіт.

"Джерело доходів - це акциз від імпортних нафтопродуктів, який має йти цільовим способом безпосередньо в дорожній фонд і ділитися 60 на 40. 60% - загальнодержавні дороги, 40% - дороги місцевого значення", - сказав Яценюк. Відповідний законопроект вже внесено до парламенту.

Нагадаємо, дорога Н-09 "Львів - Бібрка - Рогатин - Івано-Франківськ" на 41 км коротша від завантаженої автодороги "Львів - Стрий - Долина - Калуш - Івано-Франківськ", але використовується менше через поганий стан. "Укравтодор" включив цю трасу в топ-10 найгірших автомобільних доріг України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram