ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк зажадав стягнути з бізнесу 55 млрд боргів

Прем'єр запропонував жорсткі умови реструктуризації.

Яценюк зажадав стягнути з бізнесу 55 млрд боргів
Фото: dyvys.in

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вжити невідкладних заходів для погашення податкової заборгованості перед бюджетом.

Голова уряду на зустрічі із Насіровим зазначив, що загальний податковий борг усіх суб'єктів підприємницької діяльності перед державним бюджетом становить 55 мільярдів гривень, повідомляє прес-служба Кабміну.

Яценюк наголосив, що реструктуризація податкової заборгованості можлива тільки для тих компаній, які здатні виплатити борг і мають тимчасову кризу ліквідності, і виключно на умовах, визначених законом.

Прем'єр перелічив умови, за яких може проводитися реструктуризація заборгованості: «За умови сплати 36% річних реструктурованого податкового боргу, чіткого графіка погашення платежів і обов'язкового накладення податкової застави на активи відповідного платника податку до моменту повного погашення боргів перед бюджетом».

Прем'єр-міністр доручив голові ДФС зустрітися з усіма найбільшими боржниками перед державним бюджетом України і довести позицію уряду.

Нагадаємо, доходи держбюджету на 2015 рік встановлено на рівні 475,9 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram