ГоловнаЕкономікаДержава

Ревізія не виявила порушень за контрактом на імпорт електрики з РФ

Фінансова інспекція встала на бік Демчишина

Ревізія не виявила порушень за контрактом на імпорт електрики з РФ
Фото: EPA/UPG

Державна фінансова інспекція Києва провела ревізію держпідприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" і не виявила порушень під час виконання контрактів на імпорт електрики з РФ та продажу енергії Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Ревзія проводилася на виконання доручення уряду і стосувалася, зокрема, використання фінансових ресурсів в частині виконання контракту з імпорту електричної енергії з Російської Федерації та продажу електричної енергії на тимчасово окуповану територію Криму і в Севастополь. Перевірявся період з 1 січня 2014 року по 31 травня 2015 року.

"Під час ревізії фінансово-господарської діяльності ДПЗД "Укрінтеренерго", здійсненої Державною фінансовою інспекцією в м. Київ, не виявлено порушень щодо здійснення експортно-імпортних операцій з електричною енергією та підтверджено правомірність і законність укладення угод за цими напрямками", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року ДП "Укрінтеренерго" і "Інтер РАО" підписали контрактна постачання електроенергії з Росії. Контракт набрав чинності з 30 грудня 2014 року.

19 січня прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що контракт не відповідає інтересам України. Глава Міненерго Володимир Демчишин відкинув це звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram