ГоловнаЕкономікаФінанси

ВАСУ визнав законним призначення Гонтаревої

Досвід голови НБУ виявився достатнім для керівництва регулятором.

ВАСУ визнав законним призначення Гонтаревої
Фото: LB.ua

Вищий адміністративний суд відхилив позовну заяву, в якій позивачі вимагали визнати неправомірним призначення Валерії Гонтаревої на посаду голови Нацбанку України у зв'язку з відсутністю в неї достатнього досвіду.

Однак, як повідомляє прес-служба НБУ, суд установив, що професійний досвід Гонтаревої в провідних українських і міжнародних фінансових установах перевищує 20 років, з них на керівних посадах у банках - 11 років, 3 місяці і 10 днів.

З 1994-го по 1996 рік Гонтарева працювала на Українській міжбанківській валютній біржі, а потім - на керівних посадах в акціонерному комерційному банку "Сосьєте Женераль Україна" (1996 - 2000) і в акціонерному банку ING Bank (Україна) (2001 - 2007). До призначення головою Нацбанку Гонтарева сім років очолювала інвестиційну компанію "Інвестиційний Капітал Україна" (2007 - 2014).

Нагадаємо, Валерія Гонтарєва зайняла посаду глави НБУ 19 червня 2014 року. За її керівництва курс гривні обвалився нижче за 21 грн/дол., що стало основною претензією до її керівництва регулятором. Водночас профільні експерти неодноразово зазначали, що Нацбанк із Гонтаревою став одним з лідерів реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram