ГоловнаЕкономікаБізнес

Податківці арештували партії зерна в трьох портах України

ДФС почала масштабну операцію з вивчення продажу зернових офшорним компаніям.

Податківці арештували партії зерна в трьох портах України
Фото: Макс Требухов

Українські податківці почали масштабну операцію проти продажу зерна в офшори. За один тиждень арештували партії зерна Bunge (в Миколаївському порту), Glencore (в Іллічівському порту), а також Louis Dreyfus на терміналі "ТІС-Зерно" в порту "Південний", пише транспортний портал "ЦТС".

За даними джерела видання, проблема полягає в тому, що зерно почали скуповувати за готівкову валюту й оформляти на офшори, далі йде продаж від імені офшору, але при цьому в країну гроші офіційно не заходять і офшор податків не платить, тому вони можуть запропонувати трохи більшу ціну, ніж інші покупці.

На Іллічівському зерновому терміналі (контролює Glencore) арештовано 10 тисяч тонн зерна, його власника не повідомляють. У "Південному" арештували 6,2 тис. тонн пшениці і 5,1 тис. тонн фуражного ячменю на суму майже 40 млн гривень. За даними джерел порталу, арештоване зерно належить різним компаніям, зокрема Louis Dreyfus. У Миколаївському порту зерно арештували просто на судні компанії Bunge Limited.

Нагадаємо, що минулого маркетингового сезону (липень 2014 року - червень 2015 року) Україна експортувала близько 33 млн тонн зерна, що стало рекордним показником в історії країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram