ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ зацікавилася передачею в оренду низки об'єктів в Одеському порту

Через орендовані об'єкти порту налагоджено канал контрабанди.

СБУ зацікавилася передачею в оренду низки об'єктів в Одеському порту
Фото: www.sbu.gov.ua

Служба безпеки України заявила, що викрила схему розкрадання державних коштів на держпідприємстві "Одеський морський торговельний порт".

Як повідомляється на сайті спецслужби, такі перші результати перевірки портів, ініційованої головою СБУ Василем Грицаком.

"Відряджена з Центрального управління Служби спецгрупа встановила, що посадові особи порту, Міністерства інфраструктури та Фонду державного майна України передали, всупереч інтересам державного підприємства, низку об'єктів порту в оренду приватним підприємцям. Внаслідок чого державний порт штучно втратив можливість надавати повний спектр стивідорних послуг (роботи, пов'язані з виконанням вантажно-розвантажувальних робіт, укладання вантажів на судні), зменшуючи надходження до бюджету України", - сказано в повідомленні.

Спецгрупа також дійшла висновку, що через орендовані об'єкти порту налагоджено канал контрабанди товарів в Україну.

"Безпосередньо біля КП порту правоохоронці зупинили вантажівку, яка транспортувала незаконно вивезений за межі порту без митних формальностей контейнер з товарами широкого вжитку орієнтовною вартістю сім мільйонів гривень. Розпочато досудове розслідування", - додали в СБУ.

Нагадаємо, напередодні обшуки відбулися в Іллічівському морпорту. Перевірку діяльності портів в Одеській області ініціював губернатор Міхеїл Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram