ГоловнаЕкономікаДержава

"Укртранснафта" припинила постачання на Кременчуцький НПЗ

"Укртранснафта" стверджує, що причиною стала аварія, а "Нафтогаз" каже про навмисне блокування прокачування нафти.

"Укртранснафта" припинила постачання на Кременчуцький НПЗ
Фото: www.naftogaz.com

Кременчуцький НПЗ, який входить у компанію "Укртатнафта", заявляє про загрозу зупинки через зрив постачання сировини державною компанією "Укртранснафта".

Про це заявив заступник голови правління "Укртатнафти", начальник фінансово-економічного управління Віктор Бабиченко, передає УНІАН.

"Сьогодні припинено закачування нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод. Цей зрив постачання може призвести до різних позаштатних ситуацій, у тому числі і зупинку підприємства", - сказав Бабиченко.

За його словами, керівництво підприємства надіслало телеграму на адресу "Укртранснафти" із закликом негайно відновити постачання сировини, проте так і не отримало відповіді.

У свою чергу "Укртранснафта" пов'язує припинення постачання сировини на Кременчуцький НПЗ з аварією на ділянці трубопроводу, заявив керівник "Укртранснафти" Роман Сидорак.

Тим часом виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник заявив, що прокачування сировини на Кременчуцький НПЗ було заблоковано навмисне. "Держава в особі "Укртранснафти" зупинила прокачування нафти на завод і направила нафту "Укрнафти" до себе", - сказав Пасішник.

За словами менеджера "Нафтогазу", Кременчуцький ПНЗ нібито відмовляється віддавати технологічну нафту "Укртранснафти", яка була викачана з нафтопроводів держпідприємства із зони АТО навесні минулого року.

Нагадаємо, 31 липня "Укртатнафта" та інша підконтрольна Коломойському компанія "Укрнафта" заявили, що "Укртранснафта" без будь-яких пояснень призупинила прийом і транспортування нафти за заявленими маршрутами. "Укрнафта" пригрозила призупинити видобуток нафти і газу, починаючи з 24:00  31 липня, а завод "Укртатнафта" - зупинити роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram