ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк зажадав розібратися, хто управляє державними землями

Прем'єр наказав Мінрегіону залучити супутники

Яценюк зажадав розібратися, хто управляє державними землями
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що величезні площі державних земель знаходяться у тіньовому обігу, і зажадав провести їхню інвентаризацію.

"Там хтось сіє, хтось збирає, хтось продає урожай, який ніде не враховується. Хтось заробляє не мільярди гривень - мова йде про мільярди доларів. Навіщо їм платити в бюджет, якщо можна брати готівкою? Навіщо інвентаризувати мільйони гектарів землі, якщо на цьому робиться багатомільярдний бізнес?" - сказав прем'єр на засіданні колегії Мінрегіонбуду.

Глава уряду звернувся до міністра Геннадія Зубка та керівника Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру терміново розібратися з цим питанням.

"Я не можу зрозуміти, що відбувається з сотнями тисяч гектарів землі, які знаходяться в різного роду академіях, які просять грошей з бюджету. Хто там працює? Хто там заробляє десятки мільйонів? Земля - це суспільно-політичне питання. Нам з вами на першому засіданні наступної сесії парламенту необхідно дати відповідь на це питання. Зберіть максимум, усі дані - у кого яка земля, у кого оформлена, у кого немає. Працюйте через супутники, знімайте. Покажіть мені, у кого знаходяться у фактичному управлінні мільйони гектарів української землі" , - підкреслив Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram