ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна та ЄІБ підписали кредитну угоду на 400 млн євро

Кошти підуть на відновлення тепло- і водомереж

Україна та ЄІБ підписали кредитну угоду на 400 млн євро
Фото: EPA/UPG

Україна і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сьогодні, 23 липня, підписали фінансову угоду про виділення 400 млн євро кредиту на розвиток муніципальної інфраструктури України.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У церемонії підписання взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко і віце-президент ЄІБ Ласло Баранай.

Кредитні кошти в розмірі будуть надані на реструктуризацію та відновлення інфраструктури тепло- і водомереж великих і середніх міст України. Загальний період погашення позики за проектами модернізації тепломереж становить 22 роки, за водонопровідними проектам - 30 років. Процентна ставка складе до 2%.

"Це інвестиційна програма з модернізації постачання тепла і води, виконання якої координуватиме Міністерство регіонального розвитку. Програма передбачає реалізацію проектів у середніх і великих містах із захисту та реконструкції міської інфраструктури. Крім заміни обладнання, проведуть модернізацію мереж, 80% яких зараз у катастрофічному стані", - повідомив глава міністерства Геннадій Зубко.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року Україна підписала з ЄІБ дві кредитні угоди на загальну суму 600 млн євро. 400 мільйонів з них передбачені на фінансування малого та середнього бізнесу. Їх отримають українські банки, які в свою чергу видаватимуть кредити приватному сектору.

Ще 200 мільйонів проходять за надзвичайною кредитною програмою відновлення України. Ці гроші підуть на відновлення інфраструктури регіонів, що постраждали під час бойових дій на сході України, і на забезпечення потреб вимушених переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram