ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна зніме загороджувальні мита на автомобілі

Японія і СОТ переконали Мінекономіки в необґрунтованості додаткового податку

Україна зніме загороджувальні мита на автомобілі
Фото: point.autoua.net

Мінекономіки вирішило рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів. Про це в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра Наталія Микольська.

"У рамках процедури врегулювання спорів ухвалили рішення про невідповідність угодам СОТ рішення про застосування спеціальних заходів щодо імпорту автомобілів. При цьому зазначу, що СОТ з деякими процесуальними аргументами України погодилася, але в основній частині підтримала позицію Японії, яка була позивачем у цій справі", - сказала вона.

За словами Микольської, міністерство проаналізувало звіт СОТ і дійшло висновку, що ця позиція обґрунтована. "Ми взяли невелику паузу для того, щоб проаналізувати цей звіт і дійшли  висновку, що позиція органу зі врегулювання спорів обґрунтована. Сьогодні цей звіт затвердили офіційно в СОТ, і позиція міністерства - ми будемо рекомендувати Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі скасувати це мито для того, щоб ми виконали це рішення СОТ і рухалися далі", - сказала Микольська.

Нагадаємо, 13 квітня 2013 року Україна ввела трирічне спецмито на імпорт автомобілів, яке складало 6,5 і 13% на авто з двигуном від тисячі до 2200 кубічних сантиметрів. У 2014-му і 2015 роках мито двічі знижувалося і на сьогодні складає 2,15% і 4,32% відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram