ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко розповів про інтерес ArcelorMittal до оренди українських шахт

Криворізькому заводу не вистачає вугілля.

Порошенко розповів про інтерес ArcelorMittal до оренди українських шахт
Порошенко и Лакшми Миттал
Фото: www.president.gov.ua

Міжнародний холдинг ArcelorMittal проявляє інтерес до оренди державних вугільних шахт в Україні, щоб забезпечити сталеливарне виробництво на своєму заводі в Кривому Розі.

"Зараз під час програми приватизації шахт для того, щоб зробити більш ефективною вугільну галузь, ми розглянемо пропозиції, в тому числі щодо ArcelorMittal, з приводу того, щоб через прозорий конкурс на вигідних для держави умовах ми могли забезпечити їх оренду ефективним споживачем вугільної продукції", - сказав у п'ятницю президент Петро Порошенко після зустрічі з мільярдером Лакшмі Мітталом, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми також домовилися, що стосовно сировини "Криворіжсталь" буде поступово реалізовувати програму імпортозаміщення", - додав президент.

Раніше представники підприємства зазначали, що через війну на Донбасі завод "АрселорМіттал Кривий Ріг" змушений був організувати альтернативні імпортні поставки коксу, вугілля і вапняку. Кокс завозився переважно з Польщі, вугілля з Казахстану, а частково - з Росії та по морю через Одесу, вапняк - з Польщі, Румунії, Словаччини.

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат перейменували на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram