ГоловнаЕкономікаДержава

Податківці затримали фуру з 1 млн грн копійками, отриманими від продажу гумдопомоги на Донбасі

Гуманітарку для жителів Донбасу продавали в одному із супермаркетів

Податківці затримали фуру з 1 млн грн копійками, отриманими від продажу гумдопомоги на Донбасі
Фото: sfs.gov.ua

Співробітники підрозділу податкової міліції "Фантом" вилучили мільйон гривень готівкою, які намагалися вивезти з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це повідомляє офіційний сайт Державної фіскальної служби.

"Правоохоронці зупинили фуру, яка прямувала через сектор "Б" і належала одній з організацій, що займається поставками гуманітарної допомоги на тимчасово окуповані території. Під час її огляду виявлено дев'ять поліетиленових палетів, повністю заповнених монетами різного достоїнства", - йдеться в повідомленні.

Представники перевізника розповіли, що гроші вони отримали від мережі супермаркетів, які діють на території, зайнятій бойовиками "ДНР". За попередньою інформацією, саме через цю мережу реалізовувалася гуманітарна допомога, яку мають безкоштовно отримувати мешканці тимчасово окупованих територій.

Зараз вирішується питання про реєстрацію кримінального провадження за фактом фінансування тероризму за ст.258-5 Кримінального кодексу. Триває перевірка.

Нагадаємо, в червні ООН заявляла про "надзвичайно складну "гуманітарну ситуацію на Донбасі. В організації вказали на неможливість доставити допомогу тим, хто її потребує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram