ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" збирається збільшити випуск літаків з 2 до 25 на рік

Керівник авіаконцерну розповів про плани на майбутнє

"Антонов" збирається збільшити випуск літаків з 2 до 25 на рік
Фото: EPA/UPG

Авіабудівне держпідприємство "Антонов" планує збільшити випуск літаків до 25 на рік.

Про це розповів в.о. президента ДП Михайло Гвоздьов в інтерв'ю "Голосу України".

"Я - реаліст і у своїх судженнях виходжу з фактів. Але вони такі, що ми продаємо по два літаки на рік. Реально ми можемо продавати значно більше. Для того, щоб нормально жити і працювати, нам треба зробити ривок вперед... Необхідно продавати 20-25 літаків щорічно", - підкреслив Гвоздьов.

Він також відзначив високий рівень і визнання української авіатехніки на міжнародному авіасалоні Ле Бурже.

"Програмами ДП "Антонов" зацікавилися десятки компаній, які експлуатують авіатехніку, а також компанії, які можуть стати нашими партнерами. Ан-178 - і не тільки - викликав великий інтерес у учасників виставки і підтвердив великий попит на цю машину", - сказав він.

Гвоздьов нагадав, що на Ле Бурже Україна підписала контракт із Саудівською Аравією про будівництво авіаційного заводу.

"Це, безумовно, значний крок для реалізації міжнародного пректу нового транспортного літака Ан-132. Це буде чудова машина, здатна сідати і злітати навіть з піску", - сказав він, зазначивши, що на Ан-178, який отримав безліч позитивних відгуків, Україна наразі контрактів не підписала.

Нагадаємо, авіаконцерн "Антонов" об'єднує у своєму складі ДП "Київський авіаційний завод "Авіант"; ДП "АНТК ім. О. К. Антонова"; ДП "Завод 410 цивільної авіації"; Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, авіакомпанію "Авіалінії Антонова". 15 червня в.о. директора ДП призначили депутата Верховної Ради Михайла Гвоздьова замість Дмитра Ківи, який залишається працювати на підприємстві генеральним конструктором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram