ГоловнаЕкономікаДержава

Рада заборонила встановлювати занижені комунальні тарифи

Депутати розпочали розгляд вимог МВФ

Рада заборонила встановлювати занижені комунальні тарифи
Фото: dyvys.in

Верховна Рада у четвер 261 голосом "за" підтримала у другому читанні і в цілому законопроект №2029а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг", необхідний для отримання другого траншу МВФ.

Цей законопроект забороняє встановлювати комунальні тарифи на рівні, нижчому за економічно обґрунтований.

Як заявив раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час представлення цього законопроекту у парламенті, документ дозволить встановити економічно обґрунтовані тарифи і не дозволяти підприємствам працювати з розривом тарифів. "Можу навести приклад, який стався у нас навесні, коли піднімається вартість газу, не встигають піднімати тарифи для темлокомуненерго, а також інших підприємств, і великий розрив потім виникає в дуже короткий період", - говорив Зубко.

Так, цей законопроект пропонує внести зміни до законів України "Про житлово-комунальні послуги", "Про теплопостачання" та "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг", в яких визначити, що "встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво не допускається".

Нагадаємо, наприкінці червня аудитори оприлюднили свої результати перевірки газових тарифів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram