ГоловнаЕкономікаБізнес

Cargill планує будувати зерновий термінал у порту "Південний"

Американська компанія попросила уряд поглибити дно для великотоннажних суден.

Cargill планує будувати зерновий термінал у порту "Південний"
Фото: waklinger.com

Американська компанія Cargill вивчає можливість будівництва зернового терміналу у порту "Південний".

Про це повідомила прес-служба компанії в коментарі виданню ЦТС. "На даний момент ми обговорюємо з українською компанією ТОВ "М.В. Карго" можливість будівництва глибоководного терміналу у порту "Південний". Ми звернулися до уряду України з проханням провести днопоглиблювальні роботи в акваторії порту навпроти майбутнього терміналу для забезпечення можливості обробки великотоннажних суден", - повідомили в компанії.

У Cargill сподіваються на позитивний результат, але, як стверджують представники американської компанії, остаточного рішення ще не прийнято. "Цей порт став би ще одним спільним підприємством Cargill, поряд з портами Констанца і Новоросійськ", - резюмує прес-служба компанії.

ТОВ "М.В. Карго" засноване в 2004 році, його засновником є кіпрська компанія "Корнлекс Імпекс Лімітед". Раніше власниками "М.В. Карго" були Валентина Мушинська, Єгор Гребенников і Андрій Ставніцер (керівник і співвласник групи терміналів "ТІС").

Нагадаємо, напередодні міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на інвестиційній конференції Україна-США у Вашингтоні повідомив, що Cargill "збільшує свої інвестиції" в порт "Південний".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram