ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відмовив "Привату" в перегляді складу аукціонного комітету з продажу нафти

Держава намагається позбавити Коломойського монополії на нафтовому ринку.

Суд відмовив "Привату" в перегляді складу аукціонного комітету з продажу нафти
Фото: EPA/UPG

Окружний адміністративний суд Києва відмовив компанії "Укрнафта", яка контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського, у визнанні неправомірним призначення в аукціонний комітет з продажу нафти чотирьох представників "Нафтогазу".

Про це повідомив у фейсбуці виконавчий директор НАК Андрій Пасішник. "Сьогодні отримано судове рішення, яким Привату повністю відмовлено у позовних вимогах проти присутності в аукціонному комітеті представників "Нафтогазу", - зазначив він, додавши копію останньої сторінки рішення суду.

"Укрнафта" просила суд визнати незаконним включення в Аукціонний комітет представників "Нафтогазу" - радника голови правління Ігоря Прокопіва, виконавчого директора Андрія Пасішника, заступника директора департаменту економічної, промислової, інформаційної безпеки та управління ризиками Петра Столяра та начальника управління обороту нафти і нафтопродуктів Ростислава Мальцева.

Суд вирішив, що позивач протесту не проти самих представників, а проти самого факту присутності представників "Нафтогазу" в аукціонному комітеті, і визнав вимогу "Укрнафти" необґрунтованою.

Контроль над аукціонним комітетом важливий тим, що в його повноваження входить організація проведення торгів з продажу енергоресурсів і допуск учасників до енергоаукціоныв. Раніше, маючи "своїх" людей в комітеті, "Приват" не допускав до торгів нафтою інших учасників.

22 січня Міністерство енергетики та вугільної промисловості та Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднили наказ про затвердження нового складу аукціонного комітету, куди не потрапили представники "Укрнафти". Головою комітету став міністр економіки Айварас Абромавичус, його заступником - начальник управління правової політики Мінекономіки Наталія Бубнова. До комітету також потрапили два представники Міненерго та чотири представники "Нафтогазу України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram