ГоловнаЕкономікаБізнес

Армія отримала перші 10 тисяч тонн "пального Курченка"

Міноборони викупило дизель по 16 гривень за літр

Армія отримала перші 10 тисяч тонн "пального Курченка"
Фото: sprotyv.info

Державне підприємство "Укртранснафтопродукт" почало відвантажувати військовим частинам Збройних сил України перші 10 тисяч тонн так званого "пального Курченка",конфіскованого у підприємств олігарха-втікача.

Про це повідомляє сайт "Інформаційний спротив".

"Сьогодні - чергова подія із забезпечення Збройних сил пально-мастильними матеріалами, яка змогла статися завдяки принциповій антикорупційної позиції міністра оборони Степана Полторака та Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони", - заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв під час передачі пального одній з військових частин.

"Ми закупили сьогодні дизель для Збройних сил за ціною 19 104 грн за тонну, що в перерахунку на літр становить близько 16 грн за літр. Що є на сьогодні найкращою ціною і що змогло статися завдяки відсутності корупції і повній взаємодії між різними гілками влади", - зазначив заступник міністра.

"Головне, на що ми сьогодні звертаємо увагу, - що "Укртранснафтопродукт  "почав постачати нафтопродукти Міністерству оборони, але на платній основі, власне, підтверджуючи, що у них на балансі ці нафтопродукти є і вони виконують рішення суду, згідно з яким зберігають і реалізовують ці нафтопродукти", - заявив під час передачі пального секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Іван Винник.

Депутат висловив сподівання, що "сьогоднішня подія позитивно вплине на всіх у сесійній залі, і буде все ж прийнятий законопроект, який дозволить на безоплатній основі протягом нинішнього бюджетного року передати всі залишки нафтопродуктів Збройним силам України. Йдеться про мільярд гривень!".

Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала законопроект С. Пашинського та І. Винніка про передачу конфіскованого "пального Курченко", яке за рішенням суду для відповідального зберігання та реалізації передано ДК "Укртранснафтопродукт" у вигляді активу Збройним силам України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram