ГоловнаЕкономікаБізнес

Голову "Укрнафти" виберуть із-поміж чотирьох іноземців і двох українців

Лазорко і Ван Хеке не потрапили у фінал конкурсу.

Голову "Укрнафти" виберуть із-поміж чотирьох іноземців і двох українців
Архивное фото
Фото: vlada.io

Конкурсна комісія відібрала шістьох претендентів із 68, які подали свої заявки для участі в першому етапі конкурсного відбору на заміщення посади голови правління компанії "Укрнафта".

Як повідомляє профільне видання Oilnews, серед претендентів, що залишилися - четверо іноземців і двоє громадян України. "Пройшли чотири нерезиденти і двоє місцевих претендентів. Усі працювали у великих міжнародних компаніях", - цитує видання своє джерело.

При цьому ні екс-голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко, ні нинішній голова правління "Укрнафти" Пітер Ван Хеке (обох вважають людьми Ігоря Коломойського) не потрапили у фінал конкурсу.

Прес-служба "Нафтогазу" зазначає, що основним критерієм відбору була відповідність затвердженому профілю посади: досвід роботи, освіта, необхідні компетенції і т.ін. Заявки на конкурс подали претенденти з України, Великобританії, США, Румунії, Єгипту, Марокко, Норвегії і Данії, однак додаткової інформації про шість відібраних кандидатур немає.

7 і 8 липня відбудуться засідання фінального етапу конкурсного відбору, під час яких кандидати будуть особисто презентувати своє бачення реформування "Укрнафти" і напрямків підвищення ефективності роботи підприємства. За результатами фінального етапу конкурсна комісія визначить переможця та подасть його кандидатуру на узгодження номінаційного комітету Кабміну. Кандидатуру голови правління можуть подати на розгляд і затвердження акціонерів на зборах, призначених на 22 липня 2015 року, уточнює "Нафтогаз".

Нагадаємо, навесні Верховна Рада прийняла закон, який покликаний дозволити "Нафтогазу" призначити свого представника головою "Укрнафти". Наприкінці травня наглядова рада "Укрнафти" призначила на 22 липня збори акціонерів, на яких розглядатимуть зміну правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram