ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ відзвітував про докапіталізацію найбільших українських банків

Регулятор призначив повторні стрес-тести

НБУ відзвітував про докапіталізацію найбільших українських банків
Фото: EPA/UPG

За підсумками минулорічного стрес-тесту, 18 з 34 найбільших банків України потребували збільшення капіталу. До крайнього терміну - 1 липня 2015 року - 13 із них зуміли виконати це завдання, ще п'ять провалили докапіталізацію і були визнані неплатоспроможними.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Крім цього, зазначається, що наразі триває нове діагностичне обстеження 20 найбільших українських банків в рамках спільної з Міжнародним валютним фондом програми розширеного фінансування (Extended Fund Facility Arrangement, EFF).

Як повідомляється, аудит проводиться за збитками, яких банки зазнали через військовий конфлікт на сході країни і погіршення економічної ситуації. Перевірятимуть якість активів банків, достатність резервів під проблемні кредити, а також їхню реальну вартість. Також перевірять усі кредити, надані особам, пов'язаним із банком.

Перевірки проводять найбільші у світі аудиторські компанії: Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young і KPMG.

Якщо за результатами перевірки буде виявлено неплатоспроможність окремих банків, вони знову муситимуть збільшити свій капітал.

Нагадаємо, що банкрутами визнано такі великі банки, як "Дельта", "Надра", Імексбанк, Всеукраїнський банк розвитку та "Київська Русь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram