ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін виключив Австрію з офшорного списку

Уряд оновив перелік "податкових гаваней"

Кабмін виключив Австрію з офшорного списку
Фото: www.yugopolis.ru

Австрію виключено зі списку країн, торгові операції з якої підлягають посиленому контролю в рамках адміністрування закону про трансферне ціноутворення.

Таке рішення ухвалив Кабінетом Міністрів 1 липня на підставі ноти, отриманої від посольства Австрії, йдеться у розпорядженні уряду №677. Дипломати надали свої коментарі про ставки корпоративного податку в Австрії та особливості розкриття інформації про структуру власності юридичних осіб, а також висловили готовність переглянути чинну конвенцію між Австрією і Україною про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень.

Кабмін визнав пояснення Австрії достатніми для того, щоб виключити країну з офшорного списку з 1 серпня.

Нагадаємо, для того, щоб бути у цьому списку, країна має відповідати кільком критеріям: мати низький податок на прибуток (мінімум на 5 п.п. нижче, ніж в Україні), не розкривати інформацію про структуру власності юросіб, не мати з Україною міжнародних договорів про обмін інформацією.

У грудні минулого року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу щодо контролю за трансфертним ціноутворенням. Цей документ збільшує штраф за незадекларовані операції з 1% до 5% суми операції і вводить застосування методу порівняльної неконтрольованої ціни для всіх операцій з експорту-імпорту товарів, які котуються на міжнародних біржах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram