ГоловнаЕкономікаФінанси

ГПУ зацікавилася польотом верхівки Ощадбанку на фінал Ліги Європи до Варшави

Порушено справу про зловживання службовими повноваженнями

ГПУ зацікавилася польотом верхівки Ощадбанку на фінал Ліги Європи до Варшави
Глава Ощадбанка Андрей Пышный
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку з польотом керівництва Ощадбанку з Києва до Варшави і назад за кошти неназваної приватної компанії. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Дії посадових осіб банку кваліфіковано за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання службовими повноваженнями). ГПУ розцінює цей переліт як отримання доходу на суму 459 тисяч гривень.

Справа стосується чартеру, яким наприкінці травня члени правління і наглядової ради банку на чолі з Андрієм Пишним літали на фінал Ліги Європи, в якому грав дніпропетровський "Дніпро".

Прес-служба Ощадбанку підтвердила, що деякі члени правління Ощадбанку літали до Варшави на футбольний матч фіналу Ліги Європи 27 травня 2015 року і повернулися до Києва вночі 28 травня 2015 року. Але при цьому банк запевнив, що всі витрати оплачено за кошти пасажирів чартеру.

"У зв'язку з неможливістю скористатися рейсовим літаком, ухвалили рішення скористатися чартерним рейсом. Вартість квитка на одну людину в цьому чартерному рейсі можна порівняти з вартістю квитків на регулярний рейс Київ-Варшава за кілька днів до вильоту, що підтверджується платіжними документами. Ще раз підкреслюємо і беремо на себе відповідальність за достовірність наданої інформації. Підтверджуємо, що ані гривні банківських та державних коштів на поїздку витрачено не було", - йдеться у заяві банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram