ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна почала переговори з американцями про створення заводу з конверсії урану

"Ядерне паливо" провело попередню зустріч з ConverDyn.

Україна почала переговори з американцями про створення заводу з конверсії урану
Фото: farishta.uz

Державний концерн "Ядерне паливо" почав переговори з американською компанією ConverDyn про створення в Україні потужностей з конверсії урану.

Як повідомляє прес-служба української компанії, ця можливість обговорювалася під час візиту в Україну представників ConverDyn, який відбувся 23 червня.

"На сьогодні компанія ConverDyn зацікавлена у співпраці з українськими підприємствами у сфері надання послуг з конверсії урану для потреб атомної енергетики України. Під час зустрічі сторони розглянули питання потенційної можливості спільного створення в Україні виробничих потужностей з виготовлення гексафториду урану", - йдеться у повідомленні.

Конверсія урану - виробничий процес хімічної переробки урану, у процесі якої природний уран у формі порошку переводиться в гексафторид урану - сполуку, що легко переходить в газоподібний стан. Конверсія урану в гексафторид обумовлена технологічною необхідністю: саме в такій формі уран надходить на подальше збагачення.

Компанія ConverDyn створена компаніями General Atomics (50%) і Honeywell (50%) і спеціалізується на наданні послуг з виробництва гексафториду урану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram