ГоловнаЕкономікаБізнес

"Донбасенерго" оголосило про зупинку Слов'янської ТЕС

Через нестачу палива 7-й блок станції знову зупинять

"Донбасенерго" оголосило про зупинку Слов'янської ТЕС
Славянская ТЭС, входящая в состав Донбассэнерго
Фото: nik.dn.ua

З 27 червня 2015 року енергетики Слов'янської  ТЕС змушені будуть зупинити енергоблок №7 через нестачу палива.

Про це повідомляє офіційний сайт "Донбасенерго".

"Станом на ранок 26 червня на паливному складі було 7 625,0 тис. тонн вугілля. Для забезпечення роботи блоку на добу необхідно близько 3,5 тис. тонн", - наголошується в повідомленні.

У "Донбасенерго" зазначили, що це вже друга вимушена зупинка енергоблоку. Раніше, 25 травня, виробництво електроенергії на електростанції було зупинено через відсутність коштів на закупівлю палива. 2 червня на Слов'янській ТЕС запустили блок №7. Це стало можливим завдяки отриманню авансового платежу в розмірі 60 млн грн.

"Зараз ситуація повторюється. Адже загальний борг ДП "Енергоринок" перед  "Донбасенерго" становить уже близько 1,7 млрд грн. Близько 730,0 млн грн з цієї заборгованості - сума, накопичена з лютого цього року", - йдеться в повідомленні Донбасенерго. Також у компанії заявляють, що 426 піввагонів з вугіллям, відвантажених на електростанцію, перебувають у дорозі, 217 з них - заблоковані з невідомих причин на залізничній станції Красний Лиман, де розташовані пости перевірки ФСУ і СБУ.

Нагадаємо, Слов'янська ТЕС розташована на правому березі річки Сіверський Донець. Вона діє з 1954 року. Установлена потужність станції - 800 МВт. Через ушкодження, отримані в результаті обстрілів і пожежі, станція зупиняла роботу в липні 2014 року. 2 червня 2015 року Слов'янська ТЕС, яка після пожежі не працювала 279 днів, відновила роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram