ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна проведе зустріч з кредиторами і МВФ 30 червня

Делегацію Кабміну очолить уповноважений з держборгу

Україна проведе зустріч з кредиторами і МВФ 30 червня
Джерри Райс и Кристин Лагард
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд підтвердив, що 30 червня у Вашингтоні пройде тристороння зустріч з представниками України та її кредиторами. Про це на брифінгу заявив директор департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс.

Райс зазначив, що на зустрічі обговорюватиметься реструктуризація зовнішніх боргів України та питання її боргової стійкості. "Україна виплатила купон за єврооблігаціями, викупленими Росією. Наразі Україна знаходиться у процесі погашення своїх боргів", - нагадав офіційний представник МВФ.

Делегацію України на переговорах очолить урядовий уповноважений з питань державного боргу Віталій Лісовенко, заявила сьогодні міністр фінансів Наталія Яресько. "Це буде технічна зустріч, на якій ми обговоримо наш макроекономічний прогноз. І ми зустрічаємося, щоб обговорити всі технічні питання втрьох. Це технічна бесіда - це не переговори", - цитує міністра УНІАН.

Нагадаємо, минулого тижня Яресько заявила, що Україна підготувала нову пропозицію кредиторам. На тристоронній зустрічі планується обговорити технічні питання цієї пропозиції.

Воно як і раніше включає в себе значне зменшення основної суми боргу, строку погашення боргу і зміну купона. Але водночас Україна готова ввести інструмент відновлення вартості для власників облігацій на випадок, якщо ситуація в країні поліпшуватиметься швидше, ніж зазначено у прогнозах програми МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram