ГоловнаЕкономікаФінанси

Мінфін допрацює законопроект про скасування банківської таємниці

Документ дозволяє фіскалам отримувати доступ до банківських операцій без рішення суду

Мінфін допрацює законопроект про скасування банківської таємниці
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів допрацює законопроект про скасування банківської таємниці, який напередодні оприлюднило на своєму сайті.

"Справа в тому, що з оприлюдненням цього законопроекту на нашому сайті трохи поспішили, він не пройшов внутрішні процедури. Питання контролю за оподаткуванням заможних громадян є принципово важливим. Водночас окремі нюанси щодо розкриття банківської таємниці не до кінця вдосконалено, відповідно, деякі зміни внесуть (у законопроект), і тоді документ побачить світ", - сказав журналістам заступник міністра фінансів Артем Шевальов.

За словами заступника міністра, доопрацювання законопроекту відбуватиметься у частині переліку відомств, для яких розкриватиметься банківська таємниця у позасудовому порядку.

Нагадаємо, кілька днів тому на сайті Мінфіну оприлюднено законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення обслуговування заможних громадян)". Одна з норм документа передбачає, що Державна фіскальна служба і Антикорупційне бюро зможуть у будь-який момент попросити у банку будь-яку інформацію щодо операцій клієнта, в тому числі фізособи. Зараз для цього потрібне рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram