ГоловнаЕкономікаБізнес

Призначено нового голову "Укргазвидобування"

Колишній партнер McKinsey розвиватиме газовидобуток в Україні.

Призначено нового голову "Укргазвидобування"
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Кабінет Міністрів 25 червня оголосив про призначення на посаду голови "Укргазвидобування" Олега Прохоренка.

"Він досі був партнером компанії McKinsey, працював і в СНД, і на Близькому Сході. Я думаю, це правильний і своєчасний вибір, тому що в період великої кількості змін людина з досвідом реформування компаній нам дуже потрібна", - заявив глава "Нафтогазу України" Андрій Коболєв сьогодні на зустрічі з представниками Американської торгової палати та Європейської бізнес-асоціації, представляючи Прохоренка.

За словами прем'єра Арсенія Яценюка, призначення Прохоренка є частиною політики заміни політично ангажованих керівників держкомпаній на фахівців.

Попередником Прохоренка на посаді голови найбільшої газовидобувної компанії України був Сергій Костюк, який встиг стати фігурантом кримінальної справи через півроку після призначення. Справа проти топ-менеджера "Укргазвидобування" стосується контракту з "приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС" (йдеться про "ВОГ Трейдинг" депутата Ігоря Єремєєва). В результаті додаткових угод, підписаних Костюком і його заступником, ця фірма отримала право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без передоплати і за заниженою вартістю.

18 червня Яценюк заявив, що борг Єремєєва перед компанією сягає 373 млн гривень, і пригрозив, що якщо той протягом трьох діб не поверне гроші, правоохоронні органи почнуть кримінальне провадження стосовно його компаній.

100% акцій компанії "Укргазвидобування" належить "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram