ГоловнаЕкономікаФінанси

Укргазбанк поглинув банк "Київ"

Установа з більш ніж 20-річною історією припиняє існування.

Укргазбанк поглинув банк "Київ"
Фото: znedv.ru

Належний державі Укргазбанк сьогодні завершив процедуру поглинання неплатоспроможного банку "Київ".

Як повідомляє прес-служба установи, усі клієнти "Києва" віднині стають клієнтами Укргазбанку.

"Це перший досвід у нашій країні застосування нового механізму підтримки фінансової стабільності - P&A, коли всі вкладники неплатоспроможного банку - юридичні особи, фізичні особи, причому і ті, які мають вклади понад гарантовану суму, стають клієнтами іншого, стабільного банку, з абсолютно вільним доступом до своїх коштів. Тобто для них змінюється тільки номер рахунку та реквізити", - заявив голова Укргазбанку Кирило Шевченко.

Нагадаємо, рішення про приєднання банку "Київ" до Укргазбанку було ухвалено 11 лютого 2015 року. З 25 лютого в банк "Київ" ввели тимчасову адміністрацію, яка мала вивести установу з ринку шляхом передачі його активів і зобов'язань Укргазбанку.

На початку червня процес об'єднання банків несподівано заблокували за рішенням суду, який арештував активи "Києва" за позовом вкладника, котрий не зміг отримати свої 280 євро вкладу. Однак проблему вдалося вирішити.

Банк "Київ", як і Укргазбанк, був викуплений державою під час кризи 2008-2009 років, але нормально він так і не запрацював.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram