ГоловнаЕкономікаДержава

Найбільш корупційні митниці перейдуть під зовнішнє управління

Яценюк зажадав віддати митні пости іноземним компаніям.

Найбільш корупційні митниці перейдуть під зовнішнє управління
Фото: www.aboutru.com

У рамках експерименту уряд має намір передати найбільш корупційні митниці під зовнішнє управління. Про це на колегії Мінфіну повідомив прем'єр Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що, незважаючи на те, що після ліквідації Міндоходів, керівництво митної служби змінилося двічі, там досі існує список підприємств, які за відкати отримують пільги під час розмитнення вантажів, що вкрай погано впливає на бізнес-клімат у країні.

Тому прошу міністра фінансів і голову Державної фіскальної служби розпочати експеримент на окремих митницях. Зробімо пілотний проект на окремих митницях і запросимо зовнішню компанію на кшталт Crown Agents для того, щоб вони оперували окремими українськими митницями", - сказав він.

На думку прем'єра, на аутсорсинг іноземних компаній повинні перейти найбільш корумповані митниці. "Пропоную вам віддати в управління іноземних компаній найбільш корумповані митниці, і там ми відразу побачимо, який результат роботи", - заявив він.

Нагадаємо, 5 травня Кабінет Міністрів призначив головою ДФС депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Романа Насірова. Заступниками голови ДФС призначено Костянтина Лікарчука і Сергія Білана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram