ГоловнаЕкономікаБізнес

"Фармак" відкрив лабораторно-технологічний комплекс у Києві

Підприємство почне виробництво аналогів імпортних ліків.

"Фармак" відкрив лабораторно-технологічний комплекс у Києві
Фото: farmak.ua

Компанія "Фармак" у вівторок повідомила про запуск нового лабораторно-технологічного комплексу R&D у Києві та про плани випуску нових наукоємних ліків, які відповідають вимогам GMP. Сума інвестицій становить понад 100 млн грн, які планують окупити протягом наступних 2-3 років, повідомляє прес-служба компанії.

Новий комплекс дасть можливість проводити якісну розробку й оперативно виводити нові препарати на ринок. Випуск аналогів новітнього покоління дозволить "Фармак" здійснити важливе імпортозаміщення - заповнити нішу імпортних ліків України вітчизняними аналогами.

"Ідея створення лабораторно-технологічного комплексу з дослідно-промисловою ділянкою була частиною плану об'єднання R&D функцій і закриття розриву, який існував між розробкою і виробництвом, - розповів Андрій Гой, керівник департаменту досліджень і розробки. - Зараз під одним дахом розмістилися автоматизоване обладнання, що відтворює промислові схеми в мініатюрі, і потужний арсенал сучасних приладів для дослідження фізико-хімічних процесів. У результаті ми отримали науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів".

Лабораторії оснащено високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін. Проект розробляла українська компанія "Унітехнології Юей" спільно з проектно-конструкторським відділом "Фармак".

Окремі лабораторно-виробничі ділянки комплексу дозволяють здійснювати розробки та напрацювання твердих лікарських форм та асептичних рідких лікарських форм відповідно до вимог GMP. На сьогодні в лабораторно-технологічному комплексі вже виробляються клінічні та реєстраційні серії; а також відбувається напрацювання експериментальних серій, кількість яких зараз становить понад 150.

"Фармак" є однією з найбільших фармацевтичних компаній України, займає 5,6% ринку України і 16,4% серед лікарських препаратів вітчизняного виробництва. Виробничі потужності компанії розраховані на виробництво 933 млн таблеток, 200 млн драже, 106 млн капсул, 4 млн туб, 41 млн поліетиленових флаконів, 14 млн шприців, 197 млн одиниць інших рідких форм на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram