ГоловнаЕкономікаДержава

Україна має намір закуповувати вугілля з Росії, ПАР та Луганської області, - Демчишин

Для опалювального сезону необхідно завезти ще 4 млн тонн вугілля

Україна має намір закуповувати вугілля з Росії, ПАР та Луганської області, - Демчишин
Министр Владимир Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що Україна закуповуватиме вугілля марки А з Росії, ПАР та Луганської області.

Про це заявив на брифінгу в Києві, повідомляє РБК-Україна.

"Марка А, якої немає, частина буде з тієї-таки ПАР, скажімо, морські поставки, частина буде все-таки з Росії поставлятися, частина - з Луганської області", - повідомив Демчишин.

Він також зазначив, що завезти необхідно близько 4 млн т антрацитового вугілля. "Завезти все необхідно кілька мільйонів тонн (вугілля різних марок - ред.). Для проходження опалювального сезону нам необхідно приблизно в районі 4 млн тонн антрацитового вугілля в цілому: для спалення, для накопичення", - сказав Демчишин.

За його словами таку кількість вугілля необхідно везти з усіх напрямків.

"Наразі потік із зони АТО був доволі активним. Поки що я знаю тільки про переговори поставок зовнішніх", - уточнив міністр.

Також Демчишин сподівається на виділення 2 млрд грн на закупівлю вугілля для України.

"Тих марок вугілля, які необхідні для українських станцій антрацитових, майже немає в Австралії, вони в обмежених кількостях у В'єтнамі, вони є в ПАР, і вони є в США", - сказав міністр, зазначивши що він планує, що вартість вугілля з поставкою становитиме близько 80 доларів.

Нагадаємо, до наступного опалювального сезону Україна планує накопичити на складах 2,5 млн тонн вугілля (1,5 млн газової групи, 1 млн антрацитної) і 19 млрд кубометрів газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram