ГоловнаЕкономікаБізнес

Французька Soufflet Group побудує зерновий термінал в Іллічівському порту

Обсяг запланованих інвестицій - 100 млн доларів

Французька Soufflet Group побудує зерновий термінал в Іллічівському порту
Ильичевский порт
Фото: segodnya.ua

19 червня у Києві відбулося підписання меморандуму про намір одного з провідних гравців аграрного сектору Європи французької Soufflet Group інвестувати у розвиток інфраструктури держпідприємства "Іллічівський морський торговий порт".

У церемонії підписання взяли участь гендиректор дочірньої компанії Soufflet Group в Україні Жан-Марк Філуз і директор Іллічівського морпорту Юрій Крук у присутності міністрів інфраструктури та аграрної політики України, повідомляється на сайті уряду.

Підписанням документа представники Soufflet Group засвідчили намір корпорації побудувати на базі Іллічівського порту зерновий перевантажувальний комплекс. Для цього компанія-інвестор проведе капітальну реконструкцію одного з критих складів із прилеглими територіями поблизу причалу, що знаходиться на балансі порту. Загальний обсяг запланованих інвестицій становить 100 млн доларів. Потужність терміналу - 100 тис. тонн зерна одночасного зберігання, а можливість відвантаження зерна - 1 млн тонн на рік.

Підписаний меморандум передбачає передачу частини потужностей порту у довгострокову оренду з можливістю проведення реконструкції об'єктів інфраструктури та передачі землі на весь термін оренди.

Комплекс планують побудувати протягом двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram