ГоловнаЕкономікаБізнес

Колектив Іллічівського порту має намір судитися з Мінінфраструктури

Держпідприємство намагається не допустити призначення нового директора

Колектив Іллічівського порту має намір судитися з Мінінфраструктури
Фото: segodnya.ua

Трудовий колектив ДП "Іллічівський морський торговельний порт" уповноважив профспілковий комітет підприємства оскаржити в судовому порядку дії Міністерства інфраструктури України. Про це йдеться у протоколі Конференції трудового колективу підприємства, яку провели в середу в Іллічівську.

"Схвалити і підтримати спільне рішення виборних органів... Голові профспілкового комітету порту Бризгалову С.А. звернутися від імені трудового колективу порту до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою про оскарження дій Міністерства інфраструктури України щодо організації підготовки і проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора ДП "Іллічівський морський торговельний порт" (у зв'язку з грубим порушенням чинного законодавства України при формуванні складу конкурсної комісії). При цьому направити до Окружного адміністративного суду міста Києва заяву про забезпечення позовних вимог про заборону в судовому порядку Міністерству інфраструктури України проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора ДП "Іллічівський морський торговельний порт" до вирішення справи судом по суті", - цитує протокол агентство РБК-Україна.

Також на конференції ухвалили рішення, звернутися до президента України Петра Порошенко і глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі зі скаргою на дії окремих керівників Міністерства інфраструктури. Також звернутися до органів прокуратури зі скаргою на дії окремих керівників Міністерства інфраструктури України. "Звернутися до Генерального прокурора України з заявою про скоєння першим заступником міністра інфраструктури України Шульмейстером В.Ю. злочину, передбаченого статтею 364 Кримінального Кодексу України про перевищення влади і службових повноважень, внаслідок чого дискредитується орган виконавчої влади - Міністерство інфраструктури України", - йдеться у протоколі.

Трудовий колектив ІМТП є найбільшим за чисельністю колективом у морській галузі і становить 4300 осіб. На конференції заслухали Стратегічний план розвитку ДП "Іллічівський морський торговельний порт" який представив в.о. директора ІМТП Юрій Крук. Стратегічний план розвитку представили 12 інвестиційних майданчиків із загальним обсягом інвестицій 1 млрд. доларів. Цей план передбачає збільшення вантажопотоку до 35 млн. тонн на рік і повну модернізацію всіх вантажних комплексів підприємства. Зі збереженням соціальних гарантій для трудового колективу.

Голова профспілкового комітету порту Сергій Бризгалов озвучив позицію профспілкового комітету щодо ситуації, яка склалася навколо проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника ДП "Іллічівський морський торговельний порт".

Учасники конференції також проголосували за підтримку Стратегічного плану розвитку ДП і за текст відкритого листа на ім'я президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram