ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ купить 50 польських трамваїв

Уряд Польщі виділить компанії Pesa пільговий кредит

Київська влада веде переговори про придбання трамваїв виробництва польської машинобудівної групи Pesa (Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz).

Як повідомляється на сайті Київміськадміністрації, мер Києва Віталій Кличко відвідав підприємство Pesa у Бидгощі і підписав у мерії цього міста меморандум про взаєморозуміння з керівництвом компанії.

Повідомляється, що Pesa веде переговори з урядом Польщі про пільговий кредит на 10 млн євро для виробництва партії трамваїв для української столиці. В цілому компанія хоче випустити 50 трамваїв для Києва.

"Незабаром ми отримаємо польські трамваї на тестові випробування на київських вулицях. Це - енергоефективний, технологічний транспорт, з Wi-Fi, онлайн-діагностикою його стану, красивий і комфортний", - цитують у повідомленні слова Кличка.

Нагадаємо, раніше прес-служба КМДА повідомляла, що Pesa в майбутньому може організувати виробництво трамваїв на території України.

Сьогодні рухомий склад київського парку трамваїв - близько 450 одиниць, половину треба оновлювати через їхню зношеність і термін експлуатації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram