ГоловнаЕкономікаФінанси

Світовий банк готовий продовжувати фінансувати реформи в Україні

Для СБ очевидно, що Україні потрібно більш ніж два мільярди.

Світовий банк готовий продовжувати фінансувати реформи в Україні
Фото: africagreenmedia.co.za

Світовий банк готовий далі надавати фінансову підтримку проведенню реформ в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка з директором Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фаном, повідомляє прес-служба Кабміну.

Наголошують, що сторони обговорили реалізацію розпочатих проектів «Розвиток міської інфраструктури» (140 млн дол.), «Розвиток міської інфраструктури - 2» (350,0 млн дол.) для проведення реконструкції у сфері водопостачання та водовідведення, «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» (382,0млн дол.).

Зубко зазначив, що однією з ключових реформ, які зараз реалізують в Україні, децентралізація.

Віце-прем'єр-міністр акцентував, що не менш актуальним за нинішніх складних економічних умов для України є впровадження енергоефективних заходів і заохочення людей до їхнього здійснення.

Зі свого боку Чімяо Фан зазначив, що Мінрегіон є одним з ключових міністерств, з яким співпрацює і якому надає допомогу Світовий банк у проведенні реформ.

За його словами, на 2015 рік Світовий банк запланував виділити 2 млрд доларів на підтримку проектів розвитку в Україні. «Очевидно, Україна потребує ще більшої підтримки. Світовий банк готовий надавати таку підтримку», - запевнив Чімяо Фан.

Учасники зустрічі домовилися розробити і затвердити план роботи, дорожню карту з упровадження вже розпочатих проектів енергоефективності та розвитку міської інфраструктури.

Крім того, сторони домовилися налагодити активну комунікаційну кампанію та роз'яснювальну роботу в проведенні децентралізації та енергоефективних заходів.

Нагадаємо, Україна отримає кредит 214,73 млн доларів від Світового банку на підвищення якості медичних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram