ГоловнаЕкономікаФінанси

"Ощадбанк" домовився про реструктуризацію єврооблігацій на $1,3 млрд

Угода щодо державного банку дозволить заощадити 1,3 млрд дол. до 2018 року

"Ощадбанк" домовився про реструктуризацію єврооблігацій на $1,3 млрд
Фото: 20minut.ua

Міністерство фінансів України вітає успішне завершення переговорів між державним "Ощадбанком" та Комітетом кредиторів про реструктуризацію бондів банку на суму 1,3 млрд доларів.

Про це йдеться в заяві міністерства, повідомляє УНІАН.

«Результати переговорів повністю відповідають цілям програми, підтримуваної МВФ, і демонструють прихильність України діалогу в рамках переговорів про реструктуризацію боргу. Ми закликаємо кредиторів "Ощадбанку" підтримати пропоновані умови під час майбутнього процесу узгодження плану реструктуризації, яке розпочнеться в найближчі дні", - йдеться в заяві.

Як зазначають у Мінфіні, програма реструктуризації бондів державного "Ощадбанку" відображає три ключові цілі загального пакету пропозицій щодо реструктуризації боргів, а саме - економію близько 15,3 млрд дол. за борговими виплатами протягом найближчих 4 років, зниження держборгу до 71% ВВП до 2020 року, а також скорочення бюджетних фінансових потреб на рівні 10 % - максимум 12% в 2019-2025 роках.

"Угода щодо "Ощадбанку" дозволить заощадити 1,3 млрд дол. за період з 2015 по 2018 рік, - йдеться в заяві. - Ми з нетерпінням чекаємо продовження переговорів з власниками боргових зобов'язань інших інструментів, що входять до переліку боргових операцій". Міністерство фінансів наголошує, що реструктуризація суверенного боргу повинна зменшити сам рівень боргу та обсяги виплат з обслуговування боргу для задоволення цілей МВФ.

Нагадаємо, 27 травня стало відомо, що Україна продала єврооблігації на 1 млрд доларів під гарантії США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram