ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд оштрафував life :) за нелегальне використання пісні Лілі Аллен

Фрагмент пісні британської співачки звучав у рекламі оператора

Суд оштрафував life :) за нелегальне використання пісні Лілі Аллен
Британская певица Лили Ален
Фото: starslife.ru

Вищий господарський суд Києва зобов'язав компанію "Астеліт" (ТМ life:)) виплатити 493 210 грн за нелегальне використання пісні, права на яку належать британцям Лілі Аллен і Грегу Курстіну.

Про це повідомляє AIN.UA.

Фрагмент композиції "Fuck you" британської співачки Лілі Аллен звучав у рекламі оператора, яка вийшла на телеекрани ще 2010 року. За словами представників оператора, в помилці винен композитор-підрядник.

Позивачем у справі виступило ТОВ "Комп м'юзік паблішинг", яке захищає авторські права британської співачки в Україні. "Астеліт" подав касаційну скаргу, мотивувавши її тим, що постанову суду ухвалено з порушеннями, але суд її відхилив.

Як пояснили в "Комп м'юзік паблішинг", зауваживши порушення, вони звернулися за роз'ясненнями до "Астеліт", але отримали відповідь, що права на композицію надані компанією "Шутгруп", а автором музики є композитор на прізвище Розінко. У березні 2013 року правовласник подав на "Астеліт" у суд. Кілька експертиз довели, що в ролику дійсно звучить фрагмент пісні "Fuck you".

Згідно з постановою суду, в рекламному ролику мобільного оператора Life :) демонструвалася варіація музичного супроводу фрагмента пісні "Fuck you". "15-секундний рекламний ролик транслювався на 20 національних каналах 4369 разів", - йдеться в судовому рішенні.

У прес-службі "Астеліт" пояснили, що у 2010 році їхній підрядник - компанія "Шутгруп" - запросила для створення рекламного ролика композитора Віталія Розінка, який узяв за основу фрагмент згаданого музичного твору і передав результати своєї роботи та майнові права на неї компанії life: ).

"Компанія life :) виконала рішення суду і надалі ретельніше буде моніторити результати роботи своїх підрядників", - наголосили в прес-службі.

Для порівняння подаємо обидва відео:

рекламний ролик від Life:)

відеокліп Лілі Аллен

Нагадаємо, раніше "Київстар" і "Астеліт" оприлюднили лінійки тарифних планів на 3G-зв'язок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram