ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада продовжила "Інтеру" ліцензію до 2023 року

Телеканал Фірташа-Льовочкіна залишається в ефірі

Нацрада продовжила "Інтеру" ліцензію до 2023 року
Фото: censor.net.ua

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення в четвер вирішила продовжити телеканалу "Інтер" термін дії його ліцензії на мовлення, термін якої спливав 1 липня, до 2022 року включно.

Рішення про продовження терміну дії ліцензії ухвалено одностайно.

Член Наглядової ради Григорій Шверк наголосив, що Нацрада не має жодних підстав для того, щоб не видавати ліцензію телеканалу.

Телеканал "Інтер" належить опозиційним до чинної влади Дмитрові Фірташу і Сергієві Льовочкінку. Кілька днів тому в ефірі "Інтера" Фірташ оголосив війну урядові Арсенія Яценюка.

"Інтер" проходить у кількох кримінальних справах. Зокрема, МВС проводить досудове розслідування за двома фактами, пов'язаними з ним. Установлено, що в 1997 і 1999 роках невстановлені посадові особи Фонду державного майна України здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу "Інтер". У результаті цього державі завдано збитків на понад 800 млн доларів США.

Окрім цього, протягом 2010-2011 років невстановлені особи з-поміж засновників телеканалу "Інтер" впливали на інформаційну політику журналістів телеканалу. Це виражалося в контролі за змістом інформації, яку транслювали в ефірі телевізійного каналу.

Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму в межах угоди про викуп Дмитром Фірташем і Сергієм Льовочкіним 29% акцій телеканалу "Інтер" у російського "Первого канала".

У новорічну ніч "Інтер" транслював передачу за участю осіб, які активно підтримують окупацію Криму і війну Росії проти України. Цей інцидент переріс у справжній скандал із заявою секретаря РНБО Олександра Турчинова, в якій він назвав новорічний ефір телеканалу "знущанням із країни". Турчинов надіслав керівникові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення лист із вимогою анулювати "Інтеру" ліцензію на мовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram