ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія заборонила українські пральні порошки

"Вухатий нянь" повторив долю "Туалетного каченяти".

Росія заборонила українські пральні порошки
Фото: all.biz

Росспоживнагляд продовжує послідовно забороняти товари українського виробництва. Слідом за "Містером Мускулом" і "Туалетним каченям" виробництва "СК Джонсон", а також жіночими прокладками Discreet виробництва "Проктер енд Гембл Україна" під санкції потрапили пральні порошки "Лотос" і "Вухатий нянь" виробництва "Вінниціпобутхіму".

"Згідно з проведеною фахівцями ФБУЗ "Центр гігієни і епідеміології в місті Санкт-Петербург" експертизою, дитячі мийні засоби "Вухатий нянь" виробництва українського ПрАТ "Вінницяпобутхім" не відповідають гігієнічним вимогам за індексом токсичності", - цитує висновок Росспоживнагляду агентство "РИА Новости".

Ввезення мийних засобів української компанії в Росію заборонено з 15 червня.

Нагадаємо, що заборону Росспоживнагляду введено в рамках масштабної кампанії перевірки української продукції: косметики, парфумерії, мила, мийних засобів, шпалер, меблів, постелі, жіночих гігієнічних прокладок і тампонів, дитячих пелюшок і підгузків, парфумів і туалетної води.

Товарообіг між Україною і Росією у першому кварталі 2015 року знизився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 4 мільярди доларів, або на 63%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram