ГоловнаЕкономікаДержава

Демчишин заявив про попередні домовленості щодо продовження газового "зимового пакета"

До кінця червня в українських ПСГ буде 11,5-11,8 млрд кубометрів газу

Демчишин заявив про попередні домовленості щодо продовження газового "зимового пакета"
Фото: kmu.gov.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що робоча група з тристоронніх газових консультацій Україна-Росія-ЄС минулого тижня в Брюсселі досягла певних домовленостей з приводу продовження "зимового пакета".

Про це Демчишин заявив на брифінгу в Києві.

"Переговори з росіянами щодо продовження "зимового пакета" активно проводяться. Минулого тижня в Брюсселі засідала робоча група. Там є певні домовленості про знижку, формулу вартості ціни, про фінансування", - сказав міністр.

Демчишин підкреслив, що мета Міненерго

- накопичити близько 19 млрд кубометрів газу до початку наступного опалювального сезону.

"Мова йде про те, що Європейська комісія підтримала нас у пошуках фінансування, яке потрібно для того, щоб забезпечити необхідний обсяг запасів на початку опалювального сезону. 19 млрд кубометрів, які ми хотіли закачати на початку опалювального сезону, вони залишаються нашим планом", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що зараз уже накопичено понад 10,8 млрд кубометрів, щодня закачують близько 70 млн кубометрів, і до кінця червня в сховищах буде 11,5-11,8 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр

 Арсеній Яценюк доручив Міненерго і "Нафтогазу" влітку по максимуму закачати в сховища європейський газ. Зазначимо, що українські сховища здатні вмістити до 32 млрд кубометрів газу. Цю зиму країна почала із запасами 16,75 млрд кубометрів і навіть за умов дуже теплої зими була змушена імпортувати паливо з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram