ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував 46 об'єктів нерухомості компанії Ostchem Фірташа

МВС звинуватило хімічний холдинг олігарха в мільярдних збитках державі

Суд арештував 46 об'єктів нерухомості компанії Ostchem Фірташа
Фото: dmitryfirtash.com

Суд арештував 46 об'єктів нерухомості компаній групи Ostchem підприємця Дмитра Фірташа. Про це написав у своєму фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Забезпечуючи інтереси держави, слідство встановило відомості про нерухоме майно та земельні ділянки, що належать підприємствам групи компаній Ostchem. Зараз із метою накладення арешту на об'єкти нерухомості до суду скеровано 110 клопотань. До п'ятниці для забезпечення позовів держави арешт накладено вже на 46 об'єктів", - повідомив міністр.

За словами Авакова, арешт об'єктів нерухомості відбувається в рамках розслідування справи проти компаній групи Дмитра Фірташа Ostchem. "Висунуто звинувачення - заподіяння збитків державі на 5,742 млрд грн. Зокрема борг держкомпанії 3,343 млрд грн. Плюс неодержані доходи на суму 2,399 млрд грн", - зазначив міністр.

Нагадаємо, на початку квітня Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за підозрою в розкраданні держкоштів посадовими особами хімічних заводів Дмитра Фірташа.

У відповідь Фірташ зупинив хімічні заводи "Азот" у Черкасах і "Рівнеазот". З урахуванням того, що в зоні АТО зупинено горлівський "Стирол" і "Сєвєродонецький азот", усі українські хімзаводи Фірташа сьогодні не працюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram