ГоловнаЕкономікаБізнес

Deutsche Bank розслідує відмивання $6 млрд клієнтами з Росії

Транзакції здійснювалися протягом 4 останніх років

Deutsche Bank розслідує відмивання $6 млрд клієнтами з Росії
Фото: hspritno.info

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank розпочав внутрішню перевірку відмивання грошей російськими клієнтами, яка може включати в себе транзакції на 6 мільярдів доларів, проведені протягом чотирьох років.

Про це повідомляє Bloomberg.

Про розслідування фінансову організацію попросив Банк Росії. ЦБ зацікавився діяльністю деяких осіб і структур на фондовому ринку.

Німецький банк вивчив дані 2011-2015 років і вже оповістив про свої пошуки фінансову владу Великобританії та Німеччини, а також ЄЦБ.

Транзакції здійснювалися російськими клієнтами в рублях через Deutsche Bank. Одночасно в Лондоні проводилися аналогічні операції з такими ж активами, але тільки в доларах. Таким чином кошти могли виводитися з країни. Роль співробітників Deutsche Bank у проведенні операцій вивчається.

Обставини події вивчають спеціально запрошені з Лондона і Нью-Йорка слідчі та експерти. Вони ведуть роботу в центральному офісі Deutsche Bank у Франкфурті-на-Майні. Крім того, як стало відомо, московська філія Deutsche Bank відправила кількох своїх співробітників у вимушену відпустку до завершення внутрішнього розслідування.

Deutsche Bank є одним з найбільших інвестбанків, що працюють на російському ринку. У російському підрозділі компанії працює біль як тисяча осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram