ГоловнаЕкономікаДержава

Резерви НБУ до кінця року виростуть до $13 млрд, - прогноз

Стабільність валютного ринку залишається хиткою

Резерви НБУ до кінця року виростуть до $13 млрд, - прогноз
Фото: www.dragon-broker.com

Золотовалютні резерви НБУ виростуть до кінця року із нинішніх $9,9 млрд до $13 млрд за умови успішної реструктуризації державних боргових паперів, очікує Олена Белан, головний економіст Dragon Capital.

"Якщо "боргова операція" завершиться успішно до вересня і не буде істотних затримок із надходженням офіційного фінансування, ми очікуємо зростання валових резервів НБУ до кінця року до $13 млрд (3 місяці обсягу імпорту). Україна може залучити від офіційних кредиторів ще $9 млрд до кінця цього року, включаючи $5 млрд від МВФ", - йдеться в повідомленні інвесткомпанії за підписом Олени Белан.

"Стабілізація попиту на валюту є позитивним фактором і дозволила НБУ почати пом'якшення деяких обмежень на валютному ринку. Попри це, стабільність валютного ринку все ж залишається хиткою і залежить, серед іншого, від ескалації військового конфлікту. До того ж НБУ, ймовірно, надалі доведеться збільшити обсяг цільового продажу валюти "Нафтогазу", щоб забезпечити зрослі закупівлі газу напередодні опалювального сезону", - додала економіст.

Раніше Олена Белан прогнозувала збільшення резервів НБУ до кінця року тільки до $10 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram