ГоловнаЕкономікаФінанси

У Києві презентували електронний бюджет

Проект реалізовано коштом німецької компанії SAP.

У Києві презентували електронний бюджет
Фото: facebook.com/merkieva

Мер Києва Віталій Кличко в п'ятницю презентував електронний бюджет столиці як перший етап реалізації в столиці системи Smart City.

"Багато хто з вас не здогадується, які докорінні зміни відтепер відбудуться і в Києві, і в нашій державі. Ми представляємо систему, яка дає можливість відкритого доступу до інформації всім жителям міста, дає можливість контролювати всі процеси, контролювати владу і підвищувати рівень сервісу та комфорту киян. І я переконаний, що цю систему потрібно буде реалізовувати в усіх інститутах влади, щоб зробити її прозорою, відкритою, публічною та підзвітною громадянам", - цитує Кличка прес-служба КМДА.

Мер зазначив, що впровадження технології Smart City дає можливість використовувати цифрові комунікаційні технології для підвищення якості міських послуг, знизити витрати і споживання ресурсів, активно брати участь громадянам у житті міста.

"Я вивчав, як працює система Smart City в Лондоні, Берліні, Тель-Авіві. Від сьогодні і Київ приєднався до списку інноваційних міст світу. Це перше "розумне" місто в Україні", - зазначив Кличко.

Мер зазначив, що хоча столична влада і зробила міський бюджет відкритим, іноді для пошуку та аналізу потрібної інформації треба витрачати години, а відтепер цей процес завдяки впровадженню електронного бюджету займатиме кілька хвилин або навіть секунд. "Ця система дає можливість повністю контролювати і міську адміністрацію, і адміністрацію районів, до ЖЕКів, шкіл, дитячих садів, кожен будинок у Києві", - зазначив мер.

Кличко наголосив, що реалізація проекту відбувається за допомогою німецької компанії SAP і з бюджету міста не було витрачено жодної копійки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram