ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ припинив розглядати скаргу на підприємство Мін'юсту

Антимонопольний комітет із запізненням дізнався про укладення договору з переможцем тендера

АМКУ припинив розглядати скаргу на підприємство Мін'юсту
Фото: ain.ua

Антимонопольний комітет України припинив розгляд скарги компанії "Навігатор" на порушення проведення процедури держзакупівлі електронних планшетів держпідприємством Мін'юсту "Інформаційний центр". Про це йдеться на сайті АМКУ.

Раніше LB.ua повідомляв про закупівлю держпідприємством Мін'юсту 410 електронних планшетів по 19,6 тис. гривень за одиницю. Підприємство обрало постачальника "Енглер", відхиливши пропозиції інших компаній. Серед тих, хто вибув з конкурсу, була компанія "Навігатор", яка пропонувала планшети по 9,6 тис. гривень. Однак держпідприємство Мін'юсту вирішило, що технічні характеристики дешевших планшетів і терміни поставки не відповідають умовам конкурсу. Компанія "Навігатор" подала скаргу на держпідприємство в Антимонопольний комітет.

30 квітня АМКУ прийняв скаргу до розгляду і призначив дату засідання постійної адмінколегії АМКУ з розгляду скарг на 3 червня 2015 року. Проте 3 червня співробітники АМКУ дізналися, що держпідприємство Мін'юсту "Інформаційний центр" і переможець торгів "Енглер" уклали договір на поставку планшетів 27 квітня (30 квітня, під час прийому скарги до розгляду, АМКУ цієї інформації не мав). Якщо договір на постачання товару з компанією-переможцем уже укладено, АМКУ скарги не розглядає (див. повний текст рішення АМКУ в pdf). Тепер результати тендера можна оскаржити в суді.

Нагадаємо, АМКУ відмовився визнавати монополізм ДТЕК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram