ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк: через Тимошенко держава не може змінити керівництво "Укрнафти"

Прем'єр розповів про акціонерну угоду між Тимошенко і Коломойським

Яценюк: через Тимошенко держава не може змінити керівництво "Укрнафти"
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні парламенту заявив, що через доручення Юлії Тимошенко у 2010 році держава зараз не може змінити керівництво компанії "Укрнафта".

"Ось із якою проблемою зіткнувся уряд, я хотів би порадитися. З'ясувалося, що ми не можемо змінити керівництво компанії "Укрнафта". Знаєте, чому? Тому що у 2009 році за дорученням тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко було підписано угоду між акціонерною компанією "Укрнафта" і державою, згідно з якою, якщо уряд почне міняти керівництво компанії "Укрнафта", вона відповідатиме у лондонському суді за позовом приблизно на 5 млрд дол., оскільки угода передбачає, що зміна керівництва компанії неможлива з боку держави. А якщо держава використовує своє право на зміну керівництва, то ми йдемо в Лондон і несемо відповідальність за порушення цих угод", - цитує прем'єра РБК-Україна.

Нагадаємо, що незважаючи на це держава як основний акціонер "Укрнафти" призначила на 22 липня збори, на яких у тому числі розглядатиметься питання зміни керівництва.

"Укрнафта" - державна компанія, але за рахунок менеджменту контроль над нею належить бізнесменові Ігорю Коломойському. З 2011 року компанію очолює Пітер Ванхеке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram