ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко оголосив про ліквідацію негативних наслідків газового контракту Тимошенко

Президент заявив про десять газових постачальників із Європи

Порошенко оголосив про ліквідацію негативних наслідків газового контракту Тимошенко
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко у своєму посланні до Верховної Ради заявив, що Україні за останній рік вдалося ліквідувати негативні наслідки газового контракту, підписаного у 2009 році за участю тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він повідомив, розповідаючи про те, що апокаліптичні прогнози на зиму 2014-2015 року не збулися. "Снігу і морозу деякі очікували, як кінця світу", - сказав Порошенко.

Незважаючи на це, додав президент, Україні вдалося "зіскочити вперше за 23 роки незалежності з російської газової голки".

Він заявив, що нинішня влада зуміла налагодити реверсні поставки газу з Європи, щоб ліквідувати монополію "Газпрому". "Ми вже ліквідували негативні наслідки контракту 2009 року", - сказав він.

"У першому кварталі цього року частка російського газу в імпорті склала лише 37%, ми вже маємо понад 10 постачальників з Євросоюзу, і це - одна з найважливіших змін стратегічного порядку, одна з найважливіших наших реформ, яку слід безповоротно закріпити у майбутні рік -два", - додав Порошенко.

Нагадаємо, що за газові контракти 2009 року Тимошенко кілька років провела у в'язниці за правління Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram